ACCESSORIES TRENDS 2023

ACCESSORIES TRENDS 2023

Turns up the heat και την εκρηκτική Beyonce να καθηλώνει το φακό με ένα υπέροχο headpiece, επέλεξε η Βρετανική Vogue, σε ένα τεύχος αφιερωμένο στα trends του 2023.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τι παρουσιάζει η Alice Cary, digital fashion writer για τα fashion pieces που δεν πρέπει να λείπουν απο την γκαρνταρόμπα σου τη νέα σεζόν!

1.THE SHOULDER BAG

 Από τα πιο minimal ως τα πιο maximal looks, η shoulder bag κάνει την εμφάνιση της δίπλα σε κάθε γυναίκα που γνώριζε αρκετά καλά την μόδα ήδη από τα τέλη των 60’s. 

 

Φέτος, η tuck and go shoulder bag φαίνεται πως θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικεία γκαρνταρόμπας, αφού είναι μια έξυπνη επιλογή και αντικαθιστά τις micro και mega bags που κυκλοφόρησαν αρκετά τις προηγούμενες σεζόν.

     

2.SLINGBACKS

Χαρακτηρίζεται από τους fashion experts ως το πιο κλασικά fashion γυναικείο παπούτσι.

Ήδη το 2022 κορυφαίοι οίκοι όπως bottega veneta, manolo blahnik, miu miu και prada έχουν λατρέψει τα slingbacks επαναφέροντας τα στην επιφάνεια μετά από δύο τουλάχιστον δεκαετίες. Πλέον, σωστά προετοιμασμένοι, είμαστε έτοιμοι το 2023 να τα δούμε να πρωταγωνιστούν μιας και αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό κομψότητας και άνεσης. Βέβαια, αν είσαι λάτρης των ψηλοτάκουνων slingbacks ίσως είναι η ώρα να αναθεωρήσεις και να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι με χαμηλό τακούνι, τύπου kitten.

        

INFO: Τα πρώτα slingback pumps σχεδιάσε η Coco Chanel.

3. AVIATOR & FLIGHT COOL

H Amel Mukhtar υποστηρίζει πως το ανδρόγυνο στυλ είναι αυτό που δημιουργεί μια απόλυτα σέξυ γυναικεία εικόνα.

Τα aviator sunglasses ή "γυαλιά πιλότου" έκαναν την εμφάνιση τους κατά την δεκαετία του 40 από την Bausch & Lomb με σκοπό να προστατεύσουν τα μάτια των πιλότων κατά την πτήση τους. Απογειώθηκαν κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980, φορώντας τα πλέον stars όπως ο Michael Jackson και ο Elvis Presley.

Γυαλιά ηλίου συνδεδεμένα με την ανδρική φιγούρα, μια τάση που ανατρέπεται ριζικά. Τα aviators καθιερώνονται φέτος ίσως περισσότερο απο κάθε άλλη χρονιά απο τις γυναίκες με φακούς σε διάφορα χρώματα, υλικά και designs.

  

5. HAIR CLIPS

Ξεκινώντας, να τονίσουμε πως πρόκειται επίσης για ένα trend των 90's το οποίο έχει κάνει δυναμικό comeback όπως και τα περισσότερα trends που είδαμε.

Σύμφωνα με τον οίκο Tom Ford, ο οποίος απέδειξε πως αποτελούν το πιο stylish embellishment για το 2023 τόσο για τα μακριά hairstyles, όσο και για πιο κοντά τύπου bob και pixie μιας και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες για να τα φορέσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι επιλογές και οι συνδυασμοί σου είναι αμέτρητοι, ξεκινώντας απο τα hair clips γνωστών οίκων και συνεχίζοντας με πιο low budget επιλογές απο στρας, πέρλες και με όποιο υλικό και χρωματισμό μπορεί να φανταστεί μια γυναίκα αναλόγως πάντοτε με την ένταση που θέλει να προσδώσει στο look της.

 

    

  

 

WITH LOVE,

#tillnexttime

Back to blog